Artikelindex

Hervormde gemeente Gereformeerde kerk

Kindernevendienst

De kindernevendienst is bedoeld voor alle kinderen van groep 1 t/m 8 van de basisschool en wordt gehouden tijdens de kerkdienst op zondagmorgen. De kinderen beginnen de kerkdienst bij hun ouders in de kerk. Vlak voor de schriftlezing mogen de kinderen naar voren komen en wordt er door de voorganger meestal een gesprekje gehouden met de kinderen ter voorbereiding op de schriftlezing. Hierna worden de lantaarns aangestoken aan de paaskaars. Met deze lantaarns gaan de kinderen naar hun eigen diensten. (in het HOC)

In hun eigen kindernevendienst wordt, na een kennismakingspraatje (waarin de kinderen hun belevenissen van de afgelopen week kunnen vertellen), liedjes gezongen en een vertelling voorgelezen of verteld. In deze vertelling wordt een bijbelverhaal op een voor de kinderen begrijpelijke manier uitgelegd. Hierna is er gelegenheid voor de kinderen om actief bezig te zijn met dit bijbelgedeelte door een verwerking uit te voeren. Deze verwerking kan bestaan uit kleuren, knippen, plakken, vouwen, enz. Voor de oudere kinderen zijn er bijvoorbeeld ook verwerkingen in puzzelverband of het opzoeken in de bijbel van ontbrekende gegevens. Hierdoor wordt voor elke leeftijdscategorie een passend verhaal en verwerking aangeboden.
De kinderen komen, samen met de kinderen van de oppasdienst, tijdens de collecte in de kerk, weer terug.

Voor info:
Goziena ter Borg
Tel: 0524 - 515 336
E-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kinderoppas

Iedere zondag bestaat de mogelijkheid uw baby of peuter naar de oppas te brengen in de Hoeksteen. Iedere maand komen in Kerknieuws de namen van diegenen die die maand zullen oppassen. Ouders of meisjes/jongens die zich geroepen voelen ook eens op te passen kunnen zich opgeven bij onderstaand adres. Bij de ingang van het gebouw staat een spaarpot waar u geld in kunt doen, waar dan weer wat tekenspullen, boekjes enz. van gekocht kunnen worden.

Kindernevendienst GK 

Iedere zondag wordt er kindernevendienst gehouden voor de kinderen van groep1 t/m 8, tenzij anders vermeld wordt op de kerkgroet.
Wij behandelen met de kinderen "Kind op zondag". Wanneer u nieuwsgierig bent naar deze methode, dan verwijzen wij naar de site: www.kindopzondag.nl.

De kinderen gaan vóór de schriftlezing de kerk uit om naar hun eigen nevendienst te gaan. Na de preek en het daarop volgende lied, komen de kinderen weer terug in de kerk.
De kinderen zijn verdeeld in 3 groepen. De groepen zijn gelijk aan de groepen in het basis onderwijs:

- Groep 1 & 2
- Groep 3, 4 & 5
- Groep 6, 7 & 8

We werken met vaste vertellers voor deze groepen, zodat de kinderen regelmatig een bekend gezicht zien.

Mocht uw kind net 4 jaar zijn geworden en nog niet alleen durven dan bent u van harte welkom om mee te gaan tijdens de kindernevendienst. Op deze manier zal uw kind zich sneller op zijn of haar gemak voelen.
Voor verdere informatie kunt u contact op nemen met Wietske Slomp (tel. 707045)
Het email-adres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.