NOG MEER INFO!
De werkgroep heeft ook een Facebookpagina  Volg en like de werkgroep

Nieuws uit Roemenië: Het schooljaar 2018-2019 is op 14 juni afgesloten, de kinderen en de leerkrachten hebben vakantie tot 16 september 2019. Er wordt 4000 euro overgemaakt voor het nieuwe schooljaar 2019-2020, dit hebben wij Jenny Czenter laten weten. Zij dankt ons hartelijk voor de toegezegde steun. In 2020 hopen wij weer een bezoek te brengen aan het onderwijsproject. Goed om elkaar weer te zien en de contacten te onderhouden.

2019 06 22.1   2019 06 22.2

Acties: 

In samenwerking met Slagerij Hellinga Sallandsestraat 9 te Coevorden houdt de werkgroep vanaf 6 oktober(Oost-Europa zondag) een grote vleesactie. Ambachtelijke slagerskwaliteit gecombineerd met steun voor het goede doel, namelijk het onderwijsproject in Roemenië! Leverworsten, droge worsten, rookworsten, gehaktballen als ook heerlijke rollades. Nader bericht volgt in PKN-Kerknieuws van oktober.
Sponsorkliks
Opbrengst tot nu toe: € 195,71. Sponsor gratis het project “Onderwijs voor kansarme kinderen in Cisnădie, Roemenië” en doe al uw/jouw online bestellingen via www.sponsorkliks.com en kies daarbij als sponsordoel de werkgroep Oost-Europa Coevorden.
Oost-Europa zondag 6 oktober
In de morgendienst gaat ds. Nagelhout voor, de dienst wordt samen met werkgroepleden voorbereid. Ds. Konrad Lorinzc uit Roemenië is gevraagd het bijbelgedeelte en het thema aan te reiken. Jeugdkoor Animato uit Hardenberg verleent medewerking aan deze dienst. Animato is een enthousiast jeugdkoor uit Hardenberg! De leeftijd van de leden varieert van 6 t/m 20 jaar. We zingen voornamelijk Nederlandstalige christelijke nummers, maar ook nummers van Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis en Kinderen voor Kinderen. Het koor wordt gedirigeerd door Monique en Elvira begeleidt door middel van een keyboard. Tijdens de repetities dansen ze, maar ook tijdens de optredens hebben ze bij sommige nummers dansjes/bewegingen. Meestal treden zij op tijdens kerkdiensten, maar ze vinden het ook erg leuk om in bejaarden-/verzorgings-/ziekenhuizen en dergelijke te zingen! Ook hebben zij al eens opgetreden tijdens trouwdiensten. Voor meer informatie over dit jeugdkoor zie www.jeugdkooranimato.nl.
Agenda:
Vergadering werkgroep:
6 september
Oost-Europazondag:
6 oktober 2019 aanvang dienst 10.00 uur m.m.v. Jeugdkoor Animato uit Hardenberg.
Vleesactie:
van 6 oktober 2019 tot 01-11-2019
Kerstpakkettenactie:
vanaf augustus 2019 via kerst.helpkansarmekinderen.nl  

Giften voor het project “Onderwijs voor kansarme kinderen” in Roemenië kunt u overmaken op IBAN NL38 RABO 0373 7093 31 t.n.v. Diaconie Geref. Kerk inzake werkgroep Oost-Europa.
Meer foto's zien? Ga dan naar de Facebookpagina van de werkgroep en kijk bij 26 september.