BERICHTENOVERZICHT

Nieuws van het Vakantiebureau
Werkgroep Taizé Emmen
Vaste Rots van mijn behoud
Pleegouders gezocht


Nieuws van het Vakantiebureau
Zoals u waarschijnlijk wel weet, organiseert het Vakantiebureau diverse weken voor mensen die graag eens op vakantie willen. Deze vakanties worden genoemd Vakanties met Aandacht. Bij veel mensen zal het begrip “de blije werelt in Lunteren” nog wel bekend in de oren klinken, evenals het Roosevelthuis in Doorn. De weken die daar werden georganiseerd, worden ook nu nog aangeboden.
vakantiebureau
Alleen is het gebouw in Lunteren miv. 01-01-2018 verkocht, en worden daar geen weken meer georganiseerd, en is het Roosevelthuis vervangen door een prachtige nieuwe locatie, op hetzelfde terrein, onder de naam : Het nieuw Hydepark. Daarnaast kunt u naar Lemmer, Elsloo, Lemele, Wezep, Ermelo, De Rijp, Arnhem, Wijk bij Duurstede en Mechelen. Kortom, er is keuze genoeg.
De weken zijn geschikt voor senioren(zonder zorg, en met lichte zorg), en voor mensen met intensieve zorg. Voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Voor  mantelzorgers met een thuiswonende dementerende partner. Voor mensen met een visuele beperking.
Wat het belangrijkste is, dat zowel in de nieuwe locaties, als ook in de vertrouwde locaties,  uw vakantie onze zorg is. Vrijwilligers staan dag en nacht voor u klaar. Zij geven u de zorg en de aandacht die nodig is, zij luisteren naar u, en zullen er alles aan doen om er voor u te zijn, ze maken het u naar de zin, zodat u heerlijk kunt genieten van de vakantie.
De folders liggen klaar, misschien ligt er wel eentje bij u in de kerk, op de leestafel.  Een aanrader om ze te bekijken, en heeft een indruk van de mogelijkheden.
Liggen de folders niet bij u in de kerk,  dan kunt u bellen of mailen naar het Vakantiebureau: tel. 0343-745890,  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Een fijne zorgeloze vakantie voor iedereen.

Werkgroep Taizee Emmen
Taizereis 2018 voor jongeren tussen de 16 en 30 jaar!
Ben je tussen de 16 en 30 jaar en wil jij Pasen, de eerste week van de meivakantie of de eerste week van de zomervakantie eens met andere mensen en op een andere plek vieren? Meld je dan nu aan voor de Taizéreis vanuit Emmen en geef aan welke van de drie genoemde periodes je voorkeur heeft!
Taizé is een oecumenische broedergemeenschap in midden-Frankrijk, waar jaarlijks duizenden jongeren uit alle landen te gast zijn. Jongeren die plezier willen maken, maar ook rust, zelfreflectie en bezinning zoeken. Niet alleen gelovige jongeren, maar juist voor
iedereen die op zoek is waar hij of zij zelf in wil geloven, of het gewoon allemaal niet zo goed weet. We zullen reizen met een bus(je)en slapen in tenten. De totale kosten van de reis zijn 195 euro. Kijk voor meer informatie of voor aanmelden op de sociale media en geef je voorkeur aan voor 28 maart – 2 april, 29 april – 6 mei of 22 – 29 juli! De adressen zijn: website: www.taize-emmen.nl. Facebook: https://www.facebook.com/taizeemmen/ Twitter: https://twitter.com/taizeemmen
Instagram: https://www.instagram.com/taize.emmen/  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

******
De Werkgroep Taizé Emmen heeft vanaf 8 januari haar eigen website: www.taize-emmen.nl en daar is de werkgroep erg blij mee. Een bezoekje aan de website is zeer aan te bevelen....
In Emmen Zuid worden een aantal keren per jaar een viering georganiseerd in de stijl van Taizé. Baptisten Gemeente De Bron en de PG Emmen Zuid (de Opgang) bereiden samen de diensten voor. Op zondag 25 maart is er weer een viering in de stijl van Taizé en deze keer in kerkelijk centrum De Bron aan de Hesselterbrink 2 in Emmen (Bargeres).


Vaste Rots van mijn behoud
Het lied Vaste Rots van mijn behoud, uitgevoerd door de Urker Zangers, is inmiddels ruim 1 miljoen keer bekeken op YouTube.
De solist in dit lied is Florian Poepjes. "Het is en blijft een prachtig lied. In tijden van verdriet kan de tekst van dit lied zoveel kracht en sterkte geven," vertelt hij. "Zelf ga ik momenteel door een moeilijke tijd. Als ik nu luister naar de tekst van dit lied, troost het mij en weet ik: God is overal bij."
Het lied werd in 2008 opgenomen voor het programma Nederland Zingt. Florian: "Ik weet het nog heel goed, het was in de Nieuwe Kerk in Middelburg. Mijn eerste tv-opname; dus ik was best zenuwachtig. Tijdens de opname kwam er enorm veel emotie los bij dit lied; de sfeer was heel bijzonder."

Hoe het lied is ontstaan, is niet helemaal duidelijk. Het verhaal gaat dat de Engelse predikant Augustus Toplady in 1763 door een storm werd verrast toen hij in een kloof in de Mendip Hills was. Hij vond een schuilplaats in een opening in de rots. Vervolgens schreef hij het lied met de beginwoorden 'Vaste Rots van mijn behoud'. In 1776 werd het lied voor het eerst gepubliceerd. De Nederlandse dichteres Jacqueline E. van der Waals hertaalde het lied.


Pleegouders gezocht
Hebben jullie ruimte voor pleegkinderen? Sommige kinderen en jongeren missen een plek waar ze zich gezond kunnen ontwikkelen. Is er ruimte in jullie gezin en willen jullie:
    iets betekenen voor kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen?
    de dagelijkse zorg en opvoeding van een of meerdere pleegkind(eren) op je nemen?
    aansluiten bij de geloofsopvoeding van de ouders?
Dan is SGJ Pleegzorg van Timon misschien iets voor jullie! Timon sluit nauw aan bij de normen en waarden en achterliggende (geloofs)overtuiging van het biologische gezin.
Timon is er in het bijzonder voor:
• Jongeren en (jong)volwassenen met meervoudige problematiek
• Tienermoeders, jonge moeders
• Meiden met seksespecifieke / loverboy problematiek
• Jongeren en hun gezin in crisis
• Ouders in vechtscheiding
• Zwerfjongeren
• Alleenstaande jonge vluchtelingen met een status Timon vangt niet alleen christelijke kinderen en jongeren op. We zijn er voor iedereen en willen kinderen en jongeren die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen een veilige en warme plek bieden vanuit christelijke normen en waarden. Timon ontwikkelt daarom ook reguliere pleegzorg. Als u daar belangstelling voor heeft, dan kunt u dat aangeven bij de pleegzorgbegeleiders.
De motivatie en inspiratie van alle pleegzorgbegeleiders is de christelijke levensovertuiging.

Pleegouder worden?
Timon [ timon.nl] gelooft in de kracht van gemeenschappen. Een plek waar kinderen en jongeren die niet langer thuis kunnen wonen hoop en herstel vinden. Wilt u ontdekken of pleegzorg iets voor u is? Heeft u ruimte in uw hart en huis?
Op D.V. 24 januari wordt er een informatieavond over pleegzorg gehouden in Hoogeveen, Alteveerstraat 105. Tijdens deze informatieavond krijgt u informatie over wat pleegzorg is en kunt u vragen stellen aan ervaren pleegouders. Aanmelden kan via: www.timon.nl/pleegoudersnaar boven

Woord&Weg
Inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk.
Blader door / bekijk het
februarinummer

 


Leesplan Veertigdagentijd
Veertig dagen lang kun je luisteren naar het Lucas-evangelie. In dit evangelie wil Lucas zijn luisteraars vertellen wie Jezus is en hij wil de boodschap van Jezus doorgeven.
Je kunt iedere dag kiezen of je naar het dagelijkse bijbelfragment wil luisteren (veertig podcasts) of de Bijbel wil lezen. Elke dag is er naast de bijbeltekst ook een bezinnigsvraag toegevoegd om die dag over na te denken.
Lucas leesplanVoor meer informatie en aanmelding: klik hier.
Volg de 40 dagen-bijbelstudie naar het boek Rechters
De Bethlehemkerk in Papendrecht heeft voor deze veertigdagentijd een Bijbelstudie geschreven gebaseerd op het Bijbelboek Rechters. Volgens de initiatiefnemers is ‘op enkele grote namen -zoals Simson en Gideon- na, dit bijbelboek relatief onbekend. En dat terwijl de verhalen van de Rechters met weinig moeite naar het heden kunnen worden vertaald’. Nieuwsgierig geworden naar het Bijbelboek Rechters? Klik hier.

Pelgrimage in Emmen
In dit boekje is een echte pelgrimsroute langs bepaalde plekken in Emmen uitgezet. Plekken die op het gebied van vrede en gerechtigheid een bepaalde geschiedenis hebben. Om de pelgrim op weg te helpen is op elke linker bladzijde van dit boekje een plek weergegeven waar iets “bijzonders” is te zien. Op elke rechter bladzijde staat een korte tekst met uitleg of een gedachte die de pelgrim hopelijk zal inspireren. Onderaan deze bladzijde staat ook de richting aangegeven naar de volgende plek door middel van foto’s . De pelgrimage begint bij het oorlogsmonument 1940 – 1945 op de Markt. De verder aangegeven route duurt ongeveer twee uur maar hoeft zeker niet in één wandeling afgelegd te worden. Men kan de pelgrimage op elk moment afbreken en op een later tijdstip vervolgen. Als de pelgrim eenmaal vertrouwd is geraakt met deze manier van kijken en lopen, zal hij ontdekken dat er in Emmen nog veel meer plekken zijn die op het gebied van vrede en gerechtigheid bijzonder zijn. Eigenlijk raakt de echte pelgrim dus nooit uitgekeken.
Het boekje ligt bij alle kerken en geloofsgemeen-schappen die lid zijn van de Raad en in de bibliotheek, bij de VVV en in de Evangelische boekhandel  U kunt het boekje gratis meenemen! Bij het secretariaat van de Raad zijn meerdere exemplaren te verkrijgen.
( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)naar boven
MUZIEK & ZANG
Slotconcert Projectkoor Praise United
Na 4 inspirerende oefenavonden vindt zaterdag 24 februari in de Vredehorst in Hoogeveen het slotconcert plaats van Praise United 2018 o.l.v Martin Brand. De avond begint om 19.30 uur. Het projectkoor bestaat uit ruim 100 deelnemers uit Hoogeveen en omgeving. Bij het slotconcert wordt het koor begeleid door een  professionele band onder leiding van Henk Doest en is er een gastoptreden van Talitha Nawijn. De organisatie van dit project is in handen van Gospel Music Hoogeveen en Martin Brand.
Het is de 4e keer dat het project in Drenthe wordt georganiseerd. Voor meer informatie zie ook de site www.praiseunited.nl  Hier kunt u ook toegangskaarten bestellen. Ook aan de deur zullen eventueel kaarten te koop zijn, maar vol is vol.

Optreden Drents Byzantijns Koor
Op 25 februari  is er een bijzondere viering in de Grote Kerk in Emmen om 11.00 uur waar het Drents Byzantijns Koor prachtige russische liederen zal zingen.
Voorganger is Ds. Menso Rappoldt.
BACHCANTATEVESPER  in Emmen
Op zondag 4 maart  is er in de Grote Kerk te Emmen weer een bijzondere vesper, waarin het Bachcantatekoor en -orkest en solisten o..l.v. dirigent Wim van den Brink Cantate BWV 144 "Nimm was dein ist, und gehe hin" ten gehore brengen. Solisten zijn Judith Sportel sopraan, Roelien van Wageningen alt en Aart Mateboer tenor. Het kistorgel wordt bespeeld door Johan Brouwer.

Naast deze Cantate worden o.m. uitgevoerd het Tantum ergo KV 197 van W.A.Mozart, het Kyrie uit de Mis in d van J.G.Rheinberger, en een Zegenbede van John Rutter.                   
Liturg in de vesper is ds. Menso Rappoldt van de Grote Kerk, het kerkorgel wordt bespeeld door Anton Stulp. De vesper begint om 17.00 uur, de kerk is open om 16.15 uur en de toegang is vrij. Wel wordt er gecollecteerd ter bestrijding van de gemaakte kosten.         
Allen van harte welkom!


naar boven