NOG MEER INFO!
De werkgroep heeft ook een Facebookpagina  Volg en like de werkgroep

Bezoek uit Roemenië
Het 4-daagse bezoek van onze Roemeense gasten aan Coevorden was een groot succes! Ze hebben samen met werkgroepleden een drietal scholen gezocht: de Nieuwe Veste, CBS dr. Picardtschool en CBS De Fontein(Sleen). Hierdoor hebben zij inzicht gekregen in de lesprogramma’s en het onderwijsstelsel in Nederland. De rondvaart door Amsterdam en het bezoek aan De Dam en het Rijksmuseum werd enorm gewaardeerd, ze hebben er van genoten. Wij hebben het bezoek afgesloten met een warme maaltijd in De Hoeksteen samen met gastgezinnen, werkgroepleden en een aantal genodigden. Voorafgaande aan de maaltijd hebben wij het kerkgebouw, De Hoeksteen en het jeugdhonk laten zien. Fijn was ook dat een aantal gemeenteleden gebruik maakten van de mogelijkheid om de gasten te ontmoeten.
Door het persoonlijke contact met de directeur van de school en zijn vrouw en met juf Carmen zijn onze vriendschappelijke banden verder verstevigd. De werkgroep hoopt in 2020 een tegenbezoek te brengen aan onze Roemeense vrienden.
Hieronder het dankwoord van Jenny Czenter:
Beste vrienden,
Ik ben erg blij om terug te zijn in Coevorden. Deze keer niet alleen, maar met het team van medewerkers uit Cisnădie: de heer Constantin Vulcu, directeur van school in Cisnădie waar de kinderen van het onderwijsproject op school zitten samen met zijn vrouw Mariana Vulcu, Carmen Militarau wiskundelerares en Wally Czenter, mijn man en steun en toeverlaat
Helaas kan Claudia(lerares) niet komen omdat haar moeder ernstig ziek is.
Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om jullie te bedanken voor de uitnodiging en de geboden gastvrijheid. Ook bedanken wij jullie voor de financiële ondersteuning van de gezinnen in Cisnădie en vooral voor de steun aan de kinderen. Dit voorziet in een grote behoefte.
Ook wil ik jullie informeren over de resultaten van de huiswerkbegeleiding voor de kansarme kinderen. Jullie steun en vertrouwen voor wat we doen, motiveert ons enorm en heeft ons ertoe aangezet ons met volle overgave te blijven inzetten.
Het aantal kinderen dat we tijdens het schooljaar na schooltijd opvangen is gegroeid naar bijna 60 kinderen. Ook proberen wij ons in te zetten voor activiteiten tijdens de lange zomervakantie van 3 maanden.
We hebben waardering gekregen van de burgemeester van Cisnădie: hij heeft voor ons een klaslokaal laten renoveren. Nu werken we in drie afzonderlijke klassen: de kleintjes apart, een klas gericht op het geven van Engelse les en een klas voor de grotere kinderen. Ons team bestaat uit 4 leerkrachten die met veel toewijding met de kinderen werken.
Voor verschillende gelegenheden (Kerstmis, Pasen, Moederdag enz.), maken de kinderen knutselwerkjes, dit wordt gecoördineerd door Claudia. Zo wordt aan deze bijzondere dagen extra aandacht besteed.
Ik, Jenny, zorg voor alle medische zaken rondom de kinderen. Diverse kinderen gaan bij mij thuis in bad en ik ontluis met grote regelmaat hun haar.
In de zomervakantie hebben wij een kamp voor de kinderen georganiseerd van zeven dagen in een pension aan de voet van Fagaras (75 km ten oosten van Cisnădie) en verder nog eens 10 dagen met allerlei activiteiten in een vakantiecentrum in Cisnădie.
Tijdens het kamp hadden wij ‘s ochtends een lesprogramma en daarna sport, spelletjes, verschillende workshops, dansen en zwemmen. Het programma in het vakantiecentrum liep van 9 tot 17 uur, daar hebben wij hard gewerkt aan een uitvoering ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Unie van Roemenië. Deze show werd bijgewoond door ouders en broers en zussen van de kinderen.
De zomervakantie hebben wij afgesloten met een gezellige bijeenkomst in een park in de buurt van Cisnădie. Hier hebben wij de verjaardagen gevierd van de kinderen die jarig waren in de zomervakantie en zijn wij geëindigd met een mooi kampvuur.
Op 10 september 2018 is het nieuwe schooljaar van start gegaan met veel nieuwe aanwas.
Veel families zitten erg krap bij kas. Ze hebben gebrek aan levensmiddelen, lakens, dekens, melkpoeder en luiers. Deze families worden financieel ondersteund. Dit alles zou ik niet kunnen doen zonder jullie hulp en de hulp van andere mensen met een goed hart. Voor al jullie inspanningen heel veel dank namens al degenen die deze steun zo nodig hebben. Ik wens jullie allen gezondheid en veel succes toe met jullie persoonlijke, sociale en humanitaire activiteiten.
Met respect:
Jenny en Wally Czenter
2019/05/02 Coevorden

In onderstaande link staan foto's van het bezoek van onze Roemeense
vrienden;
https://myalbum.com/album/qMRjxb0gg2rW

Statiegeldactie

In de maand februari 2019 kunt u statiegeldbonnen inleveren in de verzamelbus bij de flessenautomaat bij Albert Heijn. De opbrengst is bestemd voor het onderwijsproject.
Een permanente brievenbus voor het inleveren van statiegeldbonnen vindt u bij de entree van De Hoeksteen, ingang Biezenbrugstraat.

Agenda:

Vergadering werkgroep: 22 maart 2019

Acties: Sponsorkliks
Sponsor gratis het project “Onderwijs voor kansarme kinderen in Cisnădie, Roemenië” en doe al uw online bestellingen via www.sponsorkliks.com.
Opbrengst tot nu toe: € 174,16

Giften voor het project “Onderwijs voor kansarme kinderen” in Roemenië kunt u overmaken op IBAN NL38 RABO 0373 7093 31 t.n.v. Diaconie Geref. Kerk inzake werkgroep Oost-Europa.
Meer foto's zien? Ga dan naar de Facebookpagina van de werkgroep en kijk bij 26 september.