Agenda

Kerkdiensten
vierde lijdenszondag
Zondag 31 maart

Gereformeerde Kerk
Aanvang: 10.00 uur
Voorganger: Ds. H. Nagelhout
Organist: Jan Kamphuis

Hervormde Kerk
Aanvang: 10.00 uur
Voorganger:
Ds. E. de Vries-Baarlink
Organist: Ronald IJmker

Aleida Kramer
Aanvang: 10.30 uur
Voorganger: Mevr. J. Regeling

Vergaderingen/bijeenkomsten

22 maart
HOEKSTEEN
19.30 Oost Europa groep, zaal 2

25 maart
HOEKSTEEN
14.30 PCOB., zaal 1
19.00 Welkom in de kerk, zaal 2

26 maart
HOC
18.30 Aangenaam kennismaken
HOEKSTEEN
09.30 Koersbal, zaal 1
19.30 Het Anker, zaal 6

27 maart
HOC
10.00 Vrouwengesprekskring
18.30-20.30 Lezing over de Johannes Passion

28 maart
HOC
19 - 20 Verjaardagsfonds
19.30 Beide kerkenraden [optie]
HOEKSTEEN
10.30 Bijbelkring, zaal 2
14.00 Ontspanningsmiddag, zaal 1

29 maart
HOEKSTEEN
14.30 PCOB ledenvergadering, zaal 2
19.30 Bingo, zaal 1

 
Vrijdag 5 april begint ons jaarlijkse jeugdkamp!
Dit wordt natuurlijk een enorm leuk en spetterend weekend!

Het kamp is voor de jeugd vanaf groep 5 basisschool. De kinderen van groep 4 komen zaterdag overdag een kijkje nemen bij het jeugdkamp en doen dan ook lekker mee.
Jullie worden vrijdagmiddag om 17.45 uur met een volle maag bij het honk (Rabenhauptstraat 1) verwacht.
We vertrekken om 18.00 uur met auto’s richting Meppen. Bij mooi weer zullen we op de fiets naar  de kampeerboerderij gaan. We zullen daar tijdig over informeren.
Zondag 7 april zijn we rond 15.30 uur moe maar voldaan terug bij het honk in Coevorden.

Het adres van de kampeerboerderij is:
’t Witte Zand
Middendorpstraat 16
7855 PR Meppen
0591-371380

Wat moet je meenemen:
- slaapzak              
- toiletspullen            
- kussen + sloop              
- theedoek/handdoek      
- hoeslaken              
- oude kleren        
- laarzen                
- beleg (1 soort)
- extra paar schoenen      
- zaklamp
- goed humeur
Eigen bijdrage is 15 euro per kind. Voor vertrek kun je dit betalen bij het Honk.

 
Heb je verder nog vragen?
Dan kun je die aan je leiding stellen of contact opnemen met: (ook tijdens jeugdkamp zijn we direct bereikbaar op de 06 nummers)
Arie van Ruitenburg: 06-31761477
Jan Willem van den Bosch: 06-10938285
Er zullen tijdens het kamp foto’s worden gemaakt. Als u daar bezwaar tegen heeft moet u dat aangeven bij opgave. 


Download hier de opgave-strook.

Hallo jongens en meisjes,

Iedere vrijdagavond is er TOF. Dit betekent Together On Friday. Samen op vrijdag leuke dingen doen.
Op TOF beginnen we altijd eerst met een Bijbelverhaal. Daarna volgt er een gesprek, spel of wordt er geknutseld.
De club is voor kinderen van de basisschool van groep 4 t/m 8.
Het begint om 19:00 uur tot ongeveer 20:15 uur.

Jullie zijn dan  welkom in het Honk bij de Hoeksteen achter de Gereformeerde kerk.

De leiding bestaat uit Jacoba, Tammo, Karin en Jochem.
knutsel1
knutsel2 De kinderen betalen €1,-- per keer.
Dit geld wordt besteed aan diverse materialen.
Ook wordt er een deel gereserveerd voor het jeugdkamp die aan het einde van het seizoen plaatsvindt.
Regelmatig worden er ook andere activiteiten georganiseerd zoals disco, filmavond, zwemmen, enz.
Lijkt het je leuk, kom dan vooral eens langs !
  clubs
   

Sint-avond
Vrijdag avond 23 november, zes uur bij het Honk; gespannen koppies, want vanavond is het Sinterklaasfeest van de PKN kinderen. De kinderen (groep 1 tot en met 4) vinden het best spannend. We gaan eerst een piet, sint of boot versieren met glimmende stickertjes. Een precies werkje.
Gebons op de deur…. twee pieten komen ons helpen met knutselen. Na een pakje drinken en wat lekkers gaan we in een kring op de grond zitten. Alle kinderen krijgen een cadeautje van de pieten. De kinderen van groep 1 en 2 een “kleur en zoek boek” en de kinderen van groep 3 en 4 een knikkerbaantje. Natuurlijk moeten we wel een aantal Sinterklaas liedjes zingen voor de pieten.
SInt2018 SInt2018 2  SInt2018 3

Om half acht komen de stoere kinderen van groep 5 tot en met 8. De twee pieten gaan met hen een quiz doen in twee groepen. De vragen gaan allemaal over Sinterklaas en Zwarte Piet. Zoals; Waar is Sinterklaas geboren? (Turkije), hoe heet het paard van Sinterklaas? (Amerigo) en moeilijke rekenvragen over pepernoten. De kinderen die als eerste de vraag goed beantwoord hebben mogen een cadeautje uit de zak pakken. Als je al een cadeautje hebt en je hebt weer als eerste een vraag goed, moet je met de dobbelsteen gooien en afhankelijk van wat je gooit bijvoorbeeld het cadeautje terug in de zak stoppen, het cadeautje aan je rechterbuurman/vrouw geven of het cadeautje uitpakken.
Het wordt een gezellige en drukke boel. Aan het eind van de avond gaan alle kinderen met een cadeautje naar huis.


flame-logoFlame-diensten zijn diensten welke een aantal keren per jaar tegelijkertijd gehouden worden met de ochtenddiensten van de Gereformeerde en Hervormde kerk. Niet in de kerk maar in de Hoeksteen of in het HOC. De jeugd vanaf 12 jaar is er van harte welkom om samen op hun eigentijdse manier te kerken. 

Het is gezellig, je hoeft niet naar de kerkdienst en we luisteren naar leuke muziek! Iedereen van 12 jaar en ouder is van harte welkom om mee te luisteren en te praten.   

FLAME DATA 2019

27 januari GK
10 maart HK
14 april HK
12 mei HK
30 juni GK

Ook bereikbaar op een eigen email adres (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Laat eens iets van je horen!

We vinden het gezellig als er zoveel mogelijk jongeren vanaf 12 jaar komen mee praten en luisteren. Tot dan!


Ook dit seizoen zijn we weer met een leuke groep jongeren van start gegaan met de Flame-diensten. Meestal zijn we met ongeveer 12 jongeren en 2 leidinggevenden.
Ongeveer 1x per maand, tijdens een gezamenlijke dienst, komen we bij elkaar in Het Honk of in de kelder van het HOC.Ons jaarthema is ‘vrouwen uit de bijbel’.
De eerste bijeenkomst hebben we gekeken hoeveel vrouwen uit de bijbel we kenden. We hebben gezien dat de vrouwen in de bijbel erg belangrijk waren. Ze waren bijvoorbeeld, moeder, profetes, koningin, of leidinggevende in de kerk.
Tijdens de tweede bijeenkomst hebben we het gehad over de eerst genoemde vrouw uit de bijbel: Eva. We kwamen tot de conclusie dat we eigenlijk helemaal niet weten of Eva van een appel gegeten heeft. Dit leren we altijd wel, en het staat ook altijd op plaatjes getekend, maar in de bijbel gaat het over een vrucht welke niet bij naam wordt genoemd.
Elk seizoen kiezen we samen voor een collectedoel. Een heel toepasselijk doel dit keer, passend bij het jaarthema.


We hebben we besloten te sparen voor het “Kinderfonds Mama’s”:
Er gebeurt iets heel bijzonders in Zuid-Afrika. 2.000 gewone, lokale vrouwen zien de extreme armoede waar vooral kinderen de dupe van worden en zorgen voor opvang, scholing, medicatie én liefde. Alles wat nodig is om een kind gezond en kansrijk groot te laten worden. Zij doen dit vanuit hun eigen projecten, verspreid over heel Zuid-Afrika. Samen geven de MAMAS nu al meer dan 50.000 kinderen een toekomst. Liefdevol, trouw en onverzettelijk. Dát is MAMA POWER!
mama power


.......
Huiscatechisatie

Follow-Up 02Binnen de PKN Coevorden is er een groep enthousiaste mensen die iedere twee weken met jongeren van het Voortgezet Onderwijs praten over God, de kerk, jezelf en de wereld om ons heen. Dit gebeurt bij diverse mensen thuis. We gebruiken hiervoor een methode: Follow Up. Meer informatie hierover is te vinden op het internet. (klik op de afbeelding)

Het seizoen 2018-2019 is in oktober gestart met drie groepen. Een groep met de jongeren van VO1 en VO2, een groep met de jongeren van VO3 en een groep met jongeren van VO4 en VO5. De leiding bestaat dit seizoen uit Jan en Jan Willem, Bart en Lianne, Hans en Fenny.
Heb je zin om ook nog mee te doen, neem even contact op met Fenny Klingenberg

Heeft u als betrokken gemeentelid vragen over wat we allemaal doen met de huiscatechisatie vraag het ons dan gerust na een kerkdienst, via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de contactpersoon: Fenny Klingenberg (0524 -221607)Freelight is een jongeren gespreksgroep voor de oudere jeugd (VO 1,2 3, 4 en 5),

De gespreksgroep is er elke vrijdag in de even weken van 20.30 tot 21.45 uur, om te praten over geloven in de tegenwoordige tijd. 
Iedereen in deze leeftijdsgroep is van harte welkom.
 


Terugblik

zandschepperOp vrijdagavond 27 maart gingen we naar een voorstelling van de zandschepper in de kerk. Hij maakte van zand op een lichtbak drie verschillende tekeningen van zand. De eerste ging over de geboorte van Jezus, de tweede over dat hij de koning was en de derde over zijn dood en dat hij weer opstond uit het graf. Tussendoor luisterden we naar muziek, een verhaal en een gedicht.
Het was erg knap wat de zandschepper maakte van zand (zie foto).menorah-kaarsen
Zaterdag avond voor Pasen was er een paaswake in de Hervormde kerk voor kinderen. We hoorden verhalen uit de bijbel over Jezus. We luisterden naar liedjes en probeerden mee te zingen. Er werden zeven kaarsen aangestoken door kinderen tijdens het bidden, één kaars voor de eenzame, één voor de bange, één voor de zieke mensen etc. Er werd een collecte voor CliniClowns gehouden. Alle kinderen kregen een lichtje mee naar huis.


Jasper en Fenny Klingenberg

Dit was de Disco (10 april)

disco-1 disco1 disco-3
disco-4 disco-5 disco-6
disco-7 disco-2 disco-8

Jeugdkamp


Het weekend van 29 t/m 31 mei is weer ons gezellige jeugdkamp! Dit jaar is het thema: “sprookjes”. Reserveer de datum in je agenda! Later volgt er meer informatie.

jeugdkamp

 

 

 

 

 

 

 

Kinder
KerstFeest