STARTWEEKEND14, 15 en 16 september

'Een goed gesprek' is het thema van het gezamenlijke startweekend


gesprek1In de kerk voeren we gesprekken over van alles en nog wat. Wanneer zeggen we dat het een goed gesprek is? Dan gaat het in ieder geval om een echte ontmoeting, met tijd en aandacht. Dan gaat het ook over wat ons bezighoudt, bezielt. Wat we daaraan beleven en wat we daarvan door willen geven. Aan onze kinderen, aan onze vrienden en buren wellicht.
Op dit thema voortbordurend zijn wij als commissie gekomen tot onderstaand programma waar jong en oud aan mee kan doen en waar voldoende ruimte is om met elkaar goed gesprek te voeren.Vrijdagavond 14 september: “Heel PKN-Coevorden bakt!”.

Een cake-bakwedstrijd voor jong en oud(er). Iedereen mag een zelfgebakken cake of een variatie daarop inleveren op vrijdag 14 september om 19.00 uur in het HOC. De jury zal, na eerst uitgebreid geproefd en beoordeeld te hebben, de winnaar van deze cakebakwedstrijd aanwijzen.
De winnaar krijgt de titel “De PKN-bakker van het jaar 2018” en verwerft hiermee “eeuwige roem”. De aanwezige bezoekers zullen daarna smullen van alle heerlijke baksels.

Kerkcafé
Inloop in het HOC vanaf 19.30 uur met 2 gratis consumpties (koffie, thee en/of een drankje) en natuurlijk de heerlijke cake van de bakwedstrijd.
Activiteiten tijdens het Kerkcafé zijn o.a.:
gesprek3• allerlei spelletjes voor jong en oud met onder andere Rummicub, Mens-erger-je-niet , sjoelen enz.
• koersbal
• klaverjassen
• dartwedstrijd
• disco voor de jeugd van groep 1-4 van 18.00 tot 19.00 uur en voor groep 5-8 van 19.15 tot 20.15 uu r in de kelder van het HOC

• creatief kaarten maken voor zieken, eenzamen en ouderen van onze kerkelijke gemeenten
• een goed gesprek
Zaterdagmiddag 15 september


Recordpoging: het samen maken van een “levend” reuzegroot PKN LOGO.
Hiervoor verzamelen om 16.00 uur bij de kantine van voetbalclub CSVC, Klinkenvlier 3 7742 PG Coevorden.

De komende weken w
Guinnessorden er deelnamebewijzen voor deze activiteit verkocht voor € 5 p.p. (dit is inclusief koffie/thee/fris en een frietje). Wij hebben jouw en uw hulp hard nodig. Wilt u/jij deelnemen of informatie over deze recordpoging mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Fenny tel. 0524 221607 of Jan Willem tel. 06 10 93 82 85.

Het doel is om samen te werken. We hebben inmiddels een bevestiging van het ‘’Guinness book of records’’ binnen dat onze aanvraag goed gekeurd is. Nu moeten we op die dag met filmpjes en 2 getuigen het record vast leggen en als het uit eindelijk goed gekeurd word, staan we in het ‘’grote boek van records’’ Deze uitdaging wordt vanuit de lucht vastgelegd middels een drone foto/filmpje. Het is dus super belangrijk dat we dichtbij elkaar staan en in de juiste volgorde….De record poging is nog niet eerder vast gelegd in het Guinness book. Maar het hoofddoel van deze actie is mensen van onze gemeente samenbrengen en laten samen werken. De recordpoging is een 2e doel!Zaterdagavond 15 september

• Voor de jeugd vanaf het voortgezet onderwijs (natuurlijk met introducee) het Selfie-spel. Hiervoor om 20.00 uur verzamelen op de Markt in Coevorden. En vergeet natuurlijk niet om je mobiele telefoon mee te nemen. Na afloop verzamelen in de kelder van het HOC voor een gezellige nazit.

Zondagmorgen 16 september

gesprek2A• Kerkdienst in Hervormde kerk aanvang 10.00 uur met als thema “een goed gesprek”

• Kerk en HOC zijn open vanaf 9.30 uur, koffie/thee/ranja bij binnenkomst en

• Koffie, thee en ranja na de dienst
Na het koffiedrinken hebben we een gezamenlijke lunch in het HOC. Er is lekkere soep en iedereen kan iets meebrengen in de vorm van belegde boterhammen, een salade, omelet, wraps, sandwiches enz. Dit zetten wij in buffetvorm neer zodat wij elkaars lekkers kunnen proeven, maar u/jij mag natuurlijk ook de eigen boterhammen lekker opeten.
lunch4 lunch1 lunch3 lunch5

Meegebrachte etenswaren kunnen vanaf 9.30 uur in het HOC afgeleverd worden.
Opgave voor dit onderdeel van het startweekend is gewenst, dit kan via de intekenlijsten in het HOC en in De Hoeksteen of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Zondagmiddag 16 september
•    Gezellige fietstocht voor alle leeftijden. Start tussen 13.15 en 13.45 uur vanaf het HOC met een versnapering onderweg.
•    Afsluiting in de Hervormde Kerk waar wij onder begeleiding van het Stedelijk Muziekkorps samen nog een aantal liederen zullen zingen.

U en jij wordt hierbij van harte uitgenodigd voor de diverse activiteiten!
Alleen voor de recordpoging en de lunch moet er vooraf opgave worden gedaan.
Voor meer informatie kijk op www.pkncoevorden.nl of bij vragen: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.