Deze pagina informeert u over nieuws en bijeenkomsten met betrekking tot Advent en Kerst. Dat kan zowel nieuws van elders betreffen als bijvoorbeeld kerstvieringen van de eigen kerk.Online adventsleesplan Aanstekelijk
Jezus kwam op aarde om licht te verspreiden. Zijn woorden en daden werkten aanstekelijk! Het zette mensen in beweging, een beweging van licht, liefde en vrede. Ook wij mogen Jezus navolgen en licht ontsteken op donkere plekken.
In dit bijbelleesplan word je uitgedaagd om na te denken over de betekenis van dat licht en om zelf licht te verspreiden. Van de eerste adventszondag tot Kerst krijg je elke dag een bijbeltekst toegestuurd. Bij die bijbeltekst staat een korte uitleg en een vraag om over na te denken of om mee aan de slag te gaan. Telkens staat het thema ‘licht’ centraal. Word jij ook een lichtbrenger?
Meld je aan [ https://www.debijbel.nl/leesplan/20 ] en ontvang vanaf eerste advent (2 december) tot en met Kerst iedere ochtend een e-mail met de bijbeltekst en een vraag om over na te denken of om mee aan de slag te gaan.

Bron: NBG

kerst emmenOp zaterdagavond 22 december vanaf 17:30 uur wordt er door de PKN gemeente Emmen-Zuid samen met de inwoners in Zuidbarge een kerstbelevingstocht georganiseerd.
Tijdens deze wandeling wordt het kerstverhaal uitgebeeld, ook zijn er een aantal scenes waarin u vanuit verschillende oogpunten kunt kijken hoe kerst, het feest van vrede en licht gevierd wordt.
 Aan het einde van de route staat er voor de deelnemers warme chocolademelk klaar en kunnen ze genieten van livemuziek.
Er zijn meer dan 100 vrijwilligers die een rol hebben in het programma. We verwachten ongeveer 1000 belangstellenden.
Bij de start kunnen de deelnemers een programmaboekje á €2,00 kopen. In het boekje wordt beschreven wat men onderweg kan verwachten.
Volg vanaf het industrieterrein de borden via de Abel Tasmanstraat en de Rietlandenstraat bereikt u de P-plaats op aanwijzing van verkeersbegeleiders.
In groepen gaat u vervolgens de route van ongeveer 2,5 km lopen. De route is versierd met verlichting.


KERSTCONCERTEN

Kerstconcert Sallands Bachkoor
Zaterdag 15 december geeft het Sallands Bachkoor een kerstconcert, ’s middags om 16.30 uur en ’s avonds om 19.30 uur. Op het programma staan hoogtepunten uit het Weihnachtsoratorium en uit de Messiah. Het koor wordt begeleiding door orgel en trompetten. De toegang is vrij, wel is er een collecte bij de uitgang. Van harte welkom!
Locatie: De Kern, Bouwstraat 23, Ommen


HCM 2018Advent – Kerstconcert HCM
Het Hardenbergs Christelijk Mannenkoor HCM geeft woensdagavond 19 december een Advent – Kerstconcert in de Hervormde Kerk, Kerkstraat 6 te Coevorden. Medewerking wordt verleend door ‘Vocal Spirit’ uit Stadskanaal onder leiding van dirigent Ronald IJmker
Algehele begeleiding op orgel/piano Ronald IJmker
Het geheel staat onder leiding van dirigent Jan Quintus Zwart.
Aanvang: 20.00 uur, kerk open vanaf 19.15 uur. Entree: € 7,00 p.p. aan de kerk, kinderen t/m 12 jaar gratis.
Voor meer informatie zie de website www.hcmk.nl

Beleef kerst eens anders
‘Beleef kerst eens anders’ is de slogan van NBA’s aankomende kerstconcert en niet zonder reden! De prachtige muziek zal in combinatie met moderne dans uitgevoerd worden en op deze manier Barok nieuw leven inblazen. Bach schreef zijn Weihnachts Oratorium voor de kerstperiode van 1734/ 1735 in Leipzig. Bijna 300 jaar later voert de Nederlandse Bach Academie deze klassieker uit in het Koepeltheater te Leeuwarden, en de Oude Kerk in Meppel.
In dit programma de 3 Cantates voor de kerstdagen en als afsluiting de Cantate ‘Gloria in excelsis Deo’ BWV 191. Deze productie krijgt een theatraal karakter.
Uitvoerenden zijn koor, orkest en solisten van de Nederlandse Bach Academie met Nico van der Meel als evangelist en Geronimo Sanchez als danser. Het professionele orkest speelt op barokinstrumenten en kent een bezetting van 22 spelers. Concertmeester is Hanneke Wierenga.
Kerst is niet compleet zonder het Weihnachtsoratorium van de Nederlandse Bach Academie.
Meer info over uitvoering in Meppel
Meer info over uitvoering in Leeuwarden
23 december te zien in Meppel en 24 december in Leeuwarden


 

Ouderen ontspanningswerk
De kerstviering wordt gehouden op donderdagmiddag 13 december, aanvang 14.30uur Overdenking: de heer J. Mondria Muzikale medewerking: Bep Eckhardt en Mijnie v d Broek.


Kinderkerstfeest

Jeugdclubs
Op zaterdag 22 december gaan we in de Hoeksteen het kerstfeest vieren met de jeugd. Dat feest wordt gevierd van 16.00 uur tot 19.00 uur. We eten met z'n allen in de Hoeksteen. Wil je je opgeven? Dat kan via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


KERSTAVONDDIENST
24 december
in de Hervormde kerk
Aanvang 22 uur
Voorganger: ds. E. de Vries-Baarlink

PCOB
 Op maandag 10 december houden wij als leden van de Protestants Christelijke Ouderenbond een Kerstbrunch.   Tijdens de brunch verzorgt Coby Poelman-Duisterwinkel de kerstviering.
We zingen kerstliederen, afgewisseld met door haar geschreven en voorgelezen gedichten, gebeden en een aantal lezingen uit de Bijbel. Ze zal ook een kerstverhaal voorlezen.
Aanvang 12.30 uur in de Hoeksteen. De kerstbrunch kost € 15,00. Aanmelden tot 4 december bij Kees Kromhout tel. 0524-850744 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Kerstviering Vrouwenverenigingen
Dinsdagavond 18 december hebben we onze gezamenlijke kerstviering van de vrouwenverenigingen. De avond begint om 19.45 in ‘De Hoeksteen’, Rabenhauptsraat 1.  
Entree bedraagt €4,-.


 

herder met schapenkerstballenniet welkom in de herbergin de stal van BethlehemDe wijzen zien de ster

kerst-rembrandt

de goede herderkerstbal1kerst-rembrandt3
kaars3kerst-aankondiging
herder

kerst-rembrandt4
kerst-stal
aanbidding-wijzen

KerstTafereel

kerst-raam

Kerst-jeugd