KERKDIENSTEN

Doopdienst 24 juni
Op deze zondag zullen twee kinderen worden gedoopt: Pieter van Voorst (doopnamen: Peter Gerard), zoon van Wouter en Marjan van Voorst. En: Emma Oldenhuis (doopnamen: Antje Willemina), dochter van Tammo en Linda Oldenhuis. De dienst zal worden geleid door onze oud-predikant ds. T. Oldenhuis.

Informatie over gezamenlijke diensten vindt u, voorzover beschikbaar, op de pagina PKN Gemeentenieuws.
Een overzicht van alle diensten staat op de pagina Rooster.


OVERIG NIEUWS

Collecten

3 juni 3e collecte voor ‘Artsen zonder Grenzen’
Artsen zonder Grenzen wil mensen helpen die in nood verkeren en medische hulp hard nodig hebben, maar die niet krijgen. Ongeacht hun ras, politieke overtuiging of religie. Zij willen een verschil maken door in te grijpen in een situatie die wij onaanvaardbaar vinden: zoals wanneer mensen geen hulp krijgen of aan ziektes dreigen te overlijden. Door te handelen maken zij een verschil. Dat doen zij door medische hulp te bieden, maar ook door onacceptabele situaties wereldkundig te maken en overheden, instanties, andere organisaties of sleutelpersonen aan te spreken en hen op te roepen in actie te komen. Zodat die mensen die onrecht wordt aangedaan, de hulp krijgen die zij nodig hebben. Artsen zonder Grenzen bepaalt zelf aan wie, hoe en waar zij hulp verlenen. De eigen mensen verlenen ter plaatse hulp en zij bieden hun hulp onafhankelijk van politieke, religieuze of welke agenda dan ook. De hele organisatie staat in het teken van het ondersteunen van de hulpverleners. Artsen zonder Grenzen geeft medische hulp. Dat doen zij door de eigen artsen, psychologen, verpleegkundigen, water-en-sanitatie-experts en andere specialisten te sturen. Voor meer informatie zie www.artsenzondergrenzen.nl

17 juni 1e collecte HA: World Servants project ‘Help Samuel en zijn gezin aan een betere toekomst’
In 2014 was ik, Eline Aasman, als vrijwilliger mee met een bouwproject van World Servants in Chicumula, Malawi in Afrika. Tijdens dit project leerde ik Samuel kennen. Hij en zijn vrouw Neassier hebben 3 kinderen, Ethel, Florence en Victoria. Het gezin is zeer arm. Samuel is boer maar een groot gedeelte van zijn land ligt op een heuvel. Je kunt je voorstellen dat door extreme regenval of door droogte de maisoogst vaak mislukt. Dit betekent dat er niet genoeg eten is voor het gezin. Met name in het regenseizoen hebben ze het erg zwaar. Ik probeer dit gezin te helpen waar ik maar kan, maar het beste zou zijn dat Samuel een vaste baan krijgt. Als Samuel een rijbewijs heeft dan is hij vrijwel zeker van een baan elders in de regio. Met het opgehaalde geld kunnen we Samuel zijn vervoer naar de stad, het verblijf, de rijlessen en het rijexamen bekostigen. Als Samuel een baan heeft betekent dit dat hij een vast inkomen heeft en dat hij zijn gezin kan voorzien van eten. Voor de toekomst betekent dit dat hij zijn kinderen kan laten studeren. Studie is vooruitgang en toekomst! Als u dit project steunt helpt u dit gezin, de familie Kachingwe uit Malawi aan een beter toekomst!! Alvast bedank voor je steun! Eline Aasman.
Meer nieuws
De website is erg groot; er is heel wat te lezen op de verschillende pagina's. Meer actueel nieuws vindt in de rubriek Nieuws van elders en op de pagina PKN gemeentenieuws, waar u berichten aantreft die voor beide kerkgemeenten van belang zijn.
Commissies, groepen, verenigingen enz. die er zeker van willen zijn dat hun aankondigingen of berichten tijdig op de site staan, kunnen deze ook rechtstreeks naar de websiteredactie mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Sponsorproject Werkgroep Oost-Europa
U kunt nu de werkgroep sponsoren. Gewoon GRATIS.
Kost u dus niets!
Hoe dat kan?
Kijk op de nieuwspagina van de werkgroep.


In juli en augustus is er geen verkoop collectebonnen in de Hoeksteen

FBlogo
* Gereformeerde Kerk
Werkgroep Oost-Europa
Ga voor het laatste nieuws naar de rubriek van de Commissies/Werkgroep Oost-Europa
Bijbelkring  Hoeksteen
We lezen altijd met het oog op het leven van alledag. De keuze is gemaakt dat we de 1e brief aan de gemeente van Korinthe gaan lezen. En uit het begin daarvan bleek al hoe actueel de woorden daar geschreven eigenlijk nog zijn. Wie belangstelling heeft kan uiteraard aansluiten.
De frequentie is eens in de twee weken,  aanvangom 10.00 uur. De koffie staat dan klaar!
Zie voor de eerstvolgende datum de agenda op deze website of de Kerkgroet

Kerkelijk Bureau
logo KBHet adres voor melding van geboorte, huwelijk, overlijden, verhuizing enz. is:
Kerkelijk Bureau, p/a J.M. Stalman-Peters, Schutselaan 9, 7741 AN Coevorden
Tel. : (op maandag van 19.00-20.00 uur) 0524-511570  
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Plastic doppen actie
De plastic doppen die op verschillende plaatsen verzameld worden gaan naar schoonmaakbedrijf Benjamins in Bergentheim.
De dopjes kunnen ingeleverd worden in De Hoeksteen
.
Anna Gommer