KERKDIENSTEN
Informatie over gezamenlijke diensten vindt u, voorzover beschikbaar, op de pagina PKN Gemeentenieuws.
Een overzicht van alle diensten staat op de pagina Rooster.


OVERIG NIEUWS

Avond  V&T
Op dinsdagavond 22 januari is de volgende bijeenkomst  in de Hoeksteen om 20.00 uur.
Het gaat die avond over de profeten van het Oude Testament. Dit seizoen is er een cursus in de synagoge te Zuidlaren die ik volg. Daarbij staat het boek  De profeten van A.J. Heschel centraal. Wat waren die profeten voor mensen?  In welke tijd leefden ze? Wat was het doel van hun optreden? Heel boeiend om met die vragen bezig te zijn, ook vanuit het joodse perspectief waarmee Heschel deze vragen aan de orde stelt. We gaan het zeker ook hebben over de verhouding van die profeten tot Jezus van Nazareth. In de evangeliën wordt  soms de vraag gesteld of Hij de profeet is.  Er zal wat gespreksstof klaar liggen vanaf zondag 13 januari in de hoek van V&T in de Hoeksteen.  Mogen we elkaar begroeten op de 22e?

Kerkbalans 2018 
Start Actie Kerkbalans 2019:
Geef voor je kerk
!


Het thema is dit jaar: ‘Geef voor je kerk!’. De kerk, een plek om tot jezelf te komen of juist anderen te ontmoeten. Waar je een luisterend oor vindt en stilte om te bezinnen.  Een plek om te vieren en te geloven. Waar je bemoedigd en geïnspireerd raakt.

Waar mensen voor je bidden en klaar staan met praktische steun, of je nu lid bent of niet. Waar we samen een gemeenschap zijn en geven aan anderen.

Net als voor een huishouden is een gezonde financiële situatie belangrijk voor de kerk. De inkomsten uit Kerkbalans vormen de financiële basis voor onze kerk. We hopen dan ook dat we weer op u mogen rekenen. Dankzij uw bijdrage kunnen we onze belangrijke taken blijven vervullen en nieuwe plannen maken.
Let op! Het bankrekeningnummer is veranderd, het is nu NL15RABO0373712170

Vanaf 12 januari ontvangt u een brief met het verzoek om bij te dragen en dezelfde vrijwilliger zal het antwoordformulier ook weer bij u ophalen. Doet u weer mee?  Steun de actie kerkbalans 2019.

De kerkrentmeesters
raam4b Stadthagenraam3 Hamelnkerk afb

Sponsorproject Werkgroep Oost-Europa
U kunt nu de werkgroep sponsoren. Gewoon GRATIS.
Kost u dus niets!
Hoe dat kan?
Kijk op de nieuwspagina van de werkgroep.
Niet alleen woorden
We hebben een prachtig startweekend achter de rug. Centraal stond het thema “een goed gesprek”. Ook binnen de gemeente vinden goede gesprekken plaats. Gelukkig! Ondertussen moeten we ook constateren dat er steeds meer werk gedaan moet worden door minder mensen. Betrokkenheid met en om elkaar is de kracht van een gemeente. Er is een tekort aan vrijwilligers binnen de gemeente. Dit kan van alles zijn, in wijk west hebben we een tekort aan contactpersonen. Daarom een oproep, meldt u aan of geef namen door van mensen die wij kunnen bezoeken. Natuurlijk is het mogelijk om meer informatie te verkrijgen. Dit kan bij Minie Kooiker
[Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.] en Renske Serlie [Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.].
maar ook daden!

FBlogo
* Gereformeerde Kerk
Werkgroep Oost-Europa
Ga voor het laatste nieuws naar de rubriek van de Commissies/Werkgroep Oost-Europa
Bijbelkring  Hoeksteen
 We beginnen om 10.30 uur en onder het genot van een kopje koffie/thee bespreken we een gedeelte uit de bijbel.  Dus opnieuw of voor het eerst van harte welkom!
 Zie voor de volgende data de agenda op deze website of de Kerkgroet
 
Eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar is op 17 januari

Kerkelijk Bureau
logo KBHet adres voor melding van geboorte, huwelijk, overlijden, verhuizing enz. is:
Kerkelijk Bureau, p/a J.M. Stalman-Peters, Schutselaan 9, 7741 AN Coevorden
Tel. : (op maandag van 19.00-19.30 uur) 0524-511570  
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Plastic doppen actie
De plastic doppen die op verschillende plaatsen verzameld worden gaan naar schoonmaakbedrijf Benjamins in Bergentheim.
De dopjes kunnen ingeleverd worden in De Hoeksteen
.
Anna Gommer