flame-logoFlame-diensten zijn diensten welke een aantal keren per jaar tegelijkertijd gehouden worden met de ochtenddiensten van de Gereformeerde en Hervormde kerk. Niet in de kerk maar in de Hoeksteen of in het HOC. De jeugd vanaf 12 jaar is er van harte welkom om samen op hun eigentijdse manier te kerken. 

Het is gezellig, je hoeft niet naar de kerkdienst en we luisteren naar leuke muziek! Iedereen van 12 jaar en ouder is van harte welkom om mee te luisteren en te praten.   

FLAME DATA 2017-2018
29 oktober GK
19 november GK      
17 december GK    
21 januari 2018 GK    
18 februari 2018 GK
11 maart 2018 GK
8 april 2018 HK
27 mei 2018 GK
10 juni 2018 HK (afscheid gr.8)
1 juli 2018 HK

Ook bereikbaar op een eigen email adres (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Laat eens iets van je horen!

We vinden het gezellig als er zoveel mogelijk jongeren vanaf 12 jaar komen mee praten en luisteren. Tot dan!Het thema
Dit jaar is ons thema: Winnen voor de Koning! Als leidraad gebruiken wij het gelijknamige boek van Martin Koornstra.
Leer van David hoe je jouw reuzen verslaat!
Heb je het wel eens moeilijk? Loop je soms tegen reusachtige problemen aan? Dan is dit boek voor jou. Winnen voor de Koning bevat zeven koninklijke lessen die je uit de beroemde veldslag tussen David en Goliath kunt trekken. Je kunt je reuzen namelijk verslaan!
Door dit boek hopen we sterker te worden in de strijd en beter zicht krijgt op de wijze waarop God door ons heen zijn Koninkrijk wil bouwen. God zet ons in, om met Hem én voor Hem vijanden te verslaan. Tijdens deze bijeenkomst hebben we het verhaal van David en Goliath gelezen in de bijbel. Het bleek een veel langer verhaal te zijn als we ons konden herinneren van de verhalen tijdens de lessen op de basisschool.
Verder hebben we gekeken welke reuzen we zelf tegenkomen. Een moeilijk proefwerk, vliegangst, bang om voor de groep te moeten presenteren. We hebben God nodig in ons leven. Gelukkig kunnen we hem altijd om hulp vragen. Met God aan onze zijde kunnen we deze uitdagingen aangaan en overwinnen


David Goliath2Op 27 november hebben we het met elkaar gehad over hoe Goliath er ongeveer heeft uitgezien. Dit staat heel gedetailleerd beschreven in de bijbel. Goliath was een mens in het kwadraat. Zijn lichaam was ruim zes el lang.
Om precies te zijn zes el en een span. Het vraagt dan enig rekenwerk om exact te bepalen hoe groot hij is geweest. Als je dit omrekent naar de maatvoering van vandaag de dag kom je uit op 3 meter en 12 centimeter.
Toch is deze lengte betwijfelbaar, omdat er verschillende waarden aangehouden worden voor een span en een el. De berekeningen van verschillende bijbelcommentaren lopen nogal uiteen. Er zijn ook berekeningen waarbij de reus een dikke tweeënhalve meter groot zou zijn.
 Hoe het ook zij, hij blijft een boom van een vent. Een figuur die met kop en schouder boven iedereen uitstak. Zijn lengte imponeert en wekt in ieder geval de schijn dat hier een groots krijger staat. Dit weten we niet zeker, want niet een van zijn overwinningen staat beschreven in de bijbel. Naast zijn bovenmenselijke lengte is zijn wapengekletter misschien nog wel overweldigender. Een bronzen helm (maat XXXXXL) en een geschubd pantser (een zwaar uitgevallen jas die minstens 25 en maximaal 80 kilo heeft gewogen volgens de bijbelcommentaren). Om zijn benen draagt hij bronzen beenplaten. Compleet met metaal bekleed staat deze reus daar te glimmen in de blakende zon. Over zijn schouder draagt hij een kromzwaard of een bronzen werpspies. In zijn hand heeft hij een speer zo dik als een boom van een weefgetouw. Daarnaast heeft hij ook nog een bijpassend zwaard, waarop David hem later op in het verhaal aanspreekt en er zelfs gebruik van maakt. Goliath heeft op deze manier zijn handen wel vol, daarom loopt er nog een hulpje voor hem uit met zijn gigantische schild. Door deze omschrijving is het voor ons wel duidelijk dat Goliath voor de soldaten van Saul een indrukwekkend gevaarte is. Een oudtestamentische voorloper op de tank.
Het getuigt dan ook van een overtuigend vertrouwen dat David had in God. David durfde de strijd aan te gaan, omdat hij wist dat hij hier stond als een werktuig in Gods hand. Wie durft zich zo in te zetten voor God?  Wie durft er zo 'hulp-God' te zijn?

Was God maar net als Sinterklaas.
Dan waren we gauw klaar.
We dienden een verlanglijstje in
met wensen voor dit jaar.
We zetten 'vrede' bovenaan.
Daarna op nummer twee:
'een beetje liefde voor elkaar',
want dat valt lang niet mee.
En 'Niemand honger', dat wordt drie.
'Geen tranen en gepest',
en daarna volgt de rest:
'wat meer waardering' en 'respect'
en graag 'wat minder druk',
en ook 'voor iedereen een vriend' ,
en verder: 'veel geluk'.

Was God maar net als Sinterklaas.
Dan waren we gauw klaar.
Dan kregen we het zo cadeau,
één nachtje slapen maar!
Maar kijk, de goede sint krijgt hulp,
want iedereen springt in:
jij maakt een pakje voor je broer
en hij voor zijn vriendin.
Wie zet zich ook zo in voor God?
Het klinkt misschien wat raar,
maar toch: wie wil er 'hulpgod' zijn?
Wie maakt er iets van waar?
Wie wordt een vriend? Wie toont respect?
Breng jij geluk misschien?
Dan zijn we vast massaal verrast
door wat we morgen zien.

('verlanglijst voor God' uit 'Een rode draad' van Greet Brokerhof-van der Waa en Gerard van Midden)

Ook op zondagmorgen 11 december hebben we samen Flame gehad. Ditmaal hebben we het boek 'Winnen voor de Koning' even aan de kant gelegd en hebben we ons bezig gehouden met het kerstverhaal. Dit hebben we gedaan door middel van een kerstquiz. Verdeeld in drie groepjes zijn we de strijd met elkaar aangegaan. Elk groepje had de beschikking over een buzzer (een grote knop waarop gedrukt kon worden als de groep het juiste
antwoord meende te weten. Bij elke groep kwam er een ander geluid uit de buzzer) We hebben met deze quiz veel lol gehad en zijn er ook nog weer een stukje wijzer van geworden. Na de quiz hebben we onder het genot van lekkere kerstkransjes en een flesje drinken verder gepraat over wat het kerstfeest voor ons betekent en wat onze goede voornemens zijn voor het komende jaar.


.......