15, 16 en 17 september

kerkproeverij


Dit jaar is het thema van de startzondag 'een open huis'. Hiermee sluit de startzondag aan bij de landelijke campagne Kerkproeverij die kerken uitnodigt begin september de deuren wagenwijd open te zetten voor nieuwe mensen. Een open huis zijn is immers een eerste voorwaarde om gasten zich welkom te laten voelen in de kerk.
Daarom krijgt u tijdens de komende zondagen een uitnodigingskaart mee naar huis om iemand uit uw omgeving uit te nodigen mee te gaan naar de startdienst op 17 september.
Soms is een vriend(in) of familielid al heel lang niet meer in de kerk geweest of gewoon niet met geloof en kerk opgegroeid. Als u/jij denkt: ik gun het hem/haar zo graag, de (laagdrempelige) dienst zou hem/haar wellicht goed doen, dan kunt u hem/haar persoonlijk het uitnodigingskaartje geven. Daar is moed voor nodig. U/jij wilt de relatie met deze persoon ook goed houden. Wellicht kunt u erbij zeggen: je bent voor mij niet minder belangrijk als je niet op de uitnodiging ingaat. En u/jij kunt ook in het gebed aan de Here God vragen: is er iemand waarvan U vindt dat het goed is om uit te nodigen voor deze startdienst? Ook al komt het er niet van de dienst te bezoeken, de uitgenodigde persoon weet toch dat u/jij aanspreekbaar bent op het onderwerp kerk/geloof, en dat is op zich al waardevol. Zo kunnen we hier ontspannen mee omgaan.


Het programma ziet er samengevat als volgt uit:

Vrijdag 18.00 Disco groep 1 t/m 4 Honk
Vrijdag 19.30 Disco groep 5 t/m 8 Honk
Zaterdag 10.00 Kaarten maken iedereen Hoeksteen
Zaterdag 15.00 Gezinsactiviteit iedereen Klinkenvlierse plas
Zaterdag 17.00 Barbecue iedereen (opgeven) Klinkenvlierse plas
Zaterdagavond Nacht zonder dak VO-jongeren Klinkenvlierse plas
Zondag 10.00 Startdienst iedereen Geref. kerk
Zondag 11.15
Koffie en lunch iedereen (lunch opgeven) Hoeksteen
Zondag 13.30 Liederen zingen iedereen Geref. kerk

Toelichting

Zaterdagochtend 16 september worden er onder bege-leiding weer kaarten gemaakt. Deze kaarten zullen op zondagmorgen worden meegegeven voor gemeenteleden die het startweekend graag actiever meegemaakt hadden, maar dit om welke reden dan ook niet (meer) kunnen. Er zijn heel veel kaarten nodig dus alle hulp is welkom. Het kaarten maken gebeurt in de Hoeksteen vanaf 10.00 uur.

Zaterdagmiddag/avond is ervan 15.00 een activiteit voor iedereen op locatie. We gaan daar ook met z’n allen barbecueën. bbq De kosten hiervoor zijn € 5 voor volwassenen en VO-jeugd en € 2,50 voor kinderen van de basisschool (drankjes zitten hier niet bij in en zijn voor eigen rekening).

Voor de barbecue en de lunch moet iedereen zich opgeven.
In het kader van de landelijk campagne “Kerkproeverij” zou het fijn zijn als u iets mee neemt als bij gerecht bij de barbecue om samen te proeven. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een salade, stokbroden, komkommer of iets anders.

Opgeven
kan via de intekenlijst die in de kerken zullen liggen. Ook kunt u bellen naar Fenny Klingenberg tel. 0524-221607 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Opgeven graag voor 8 september.


Nacht zonder dak[ Klik op de afbeelding ]

Zaterdagavond gaat de VO-jeugd meedoen aan Nacht Zonder Dak. Dit is een actie van Tear waarbij je met je jeugdgroep één nacht doorbrengt in een zelfgemaakt krotje van plastic en kartonnen dozen. Een uniek evenement waarbij bewustwording, samen plezier maken en iets doen voor anderen hand in hand gaan. De opbrengst van de actie gaat naar straatjongeren projecten van Tear. Tijdens Nacht Zonder Dak besef je pas echt hoe rijk we zijn!


ds Kaufmann Zondagochtend 17 september
een toegankelijke dienst in de Gereformeerde kerk met als thema “Een open huis”

Voorgangers:
ds. H. Kauffmann-Schaap
ds. E. de Vries-Baarlink

met medewerking van Lifeline

Organist: Jan Kamphuis
 ds de vries
   LifeLine nw  
  Aansluitend is er tijd voor koffie/thee/limonade. Daarna is er een gezamenlijke lunch. Aansluitend aan de lunch sluiten we samen af met het zingen van een aantal liederen.  

Aanmelden?
Voor de lunch en de bbq moet u zich wel opgeven. Dit kan via de intekenlijst die in de kerken zullen liggen. Ook kunt u bellen naar Fenny Klingenberg tel. 0524-221607 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Opgeven graag vòòr 8 september.

We hopen u allemaal te ontmoeten tijdens het startweekend.