KERKDIENSTEN

Informatie over gezamenlijke diensten vindt u, voorzover beschikbaar, op de pagina PKN Gemeentenieuws.
Een overzicht van alle diensten staat op de pagina Rooster.


OVERIG NIEUWS

Paasproject kindernevendienst
Ook met de kinderen van de kindernevendienst gaan we alweer op weg naar Pasen. We doen dit aan de hand van het thema ‘Ik zorg voor jou’.
paasproject2
Iedere week komt een dokter met de zorgkoffer voor in de kerk. Daarin zit een voorwerp dat hoort bij ‘’voor iemand zorgen’’. Bijvoorbeeld een ansichtkaart voor iemand die ziek is of een telefoon om iemand op te bellen die verdrietig is.
In de veertigdagentijd lezen we verhalen over Jezus die op weg gaat naar Pasen. Jezus maakt op weg naar Pasen moeilijke dingen mee. Hij wordt op de proef gesteld in de woestijn, hij ziet handelaars op het tempelplein, hij weet dat mensen hem naar het leven staan. Maar bij al die dingen is Jezus niet alleen. God zorgt voor hem. Er zijn engelen bij Jezus in de woestijn, Mozes en Elia verschijnen op de berg. En met Pasen zal blijken dat zijn Vader ook in de donkerste nacht voor Jezus blijft zorgen. Zo zorgt de Vader in de hemel voor Jezus, zo zorgt Jezus voor mensen die hij tegenkomt en zo kunnen wij ook voor elkaar zorgen!
We kijken iedere week naar de afbeelding bij het project en zingen ook een lied. We hopen op een fijn en goed paasproject!
Op palmzondag, 25 maart, maken we weer palmpaas-stokken met de kinderen van de kindernevendienst. Jullie zijn allemaal van harte welkom om Palmpasen te vieren en een stok te maken!

Kijk op de vervolgpagina [
klik aan het eind van deze pagina op 'volgende' of kies uit het menu bovenaan deze pagina] voor de weekinformatie van dit project!

Belijdeniscatechisatie
Op weg naar Pasen denkt een groepje jongelui na over het doen van belijdenis. Een keer in de 14 dagen vindt een bijeenkomst plaats over een zelf aangegeven onderwerp.  De eerstvolgende keer is maandag 19 februari om 20.30 uur aan de Liguster 1.  Nadere info/opgave via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 518696.

Vervanging van ambtsdragers
Elk jaar moet de Gereformeerde kerk van Coevorden zich beraden op vervanging van ambtsdragers. In het jaarboekje kunt u nagaan wiens ambtstermijn met Pinksteren zal eindigen. Volgens de kerkorde wordt van de gemeente verwacht leden voor te dragen, waardoor onze kerk “kerk kan zijn en blijven”. Uw inbreng is van grote waarde voor de pastorale, diaconale en bestuurlijke zaken.
Daarom wordt aan u gevraagd namen te noemen van gemeenteleden die u geschikt acht voor het ambt van ouderling of diaken. Tot 21 februari kunt u namen, schriftelijk melden bij de scriba, Henno Eckhardt. Ook kunt u een email sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
; In beide gevallen graag onder vermelding van uw naam.

Collecte 25 februari
Zondag 25 februari is de 3e collecte bestemd voor “help de Rohingya vluchtelingen”
Nadat eind augustus het geweld in de Rakhine losbarstte zijn al meer dan 600.000 Rohingya de grens van Myanmar over gevlucht, op zoek naar een veilige plek in het naburige Bangladesh. Samen met andere hulporganisaties bieden Kerk in Actie en ICCO hulp aan vluchtelingen in het kamp Kutupalong, waar 400.000 mensen van bamboe en tentzeil een tijdelijk onderdak gebouwd hebben. Vooral meer toiletten en veilig drinkwater blijven heel hard nodig. Ook zijn er hygiënepakketten uitgedeeld om uitbraak van besmettelijke ziekten als cholera te beperken. Uw steun blijft hard nodig. Lees meer op Kerk-in-Actie.
De diaconie beveelt deze collecte van harte bij u aan.
Meer nieuws
De website is erg groot; er is heel wat te lezen op de verschillende pagina's. Meer actueel nieuws vindt in de rubriek Nieuws van elders en op de pagina PKN gemeentenieuws, waar u berichten aantreft die voor beide kerkgemeenten van belang zijn.
Commissies, groepen, verenigingen enz. die er zeker van willen zijn dat hun aankondigingen of berichten tijdig op de site staan, kunnen deze ook rechtstreeks naar de websiteredactie mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
>


Liturgische schikkingen
Veertigdagentijd
Inleiding
Ik zorg voor jou.
In deze veertigdagentijd lezen we verhalen over Jezus die op weg gaat naar Pasen. Dit jaar is het thema; Ik zorg voor jou. Jezus maakt op weg naar Pasen moeilijke dingen mee.
Hij wordt op de proef gesteld in de woestijn, hij ziet handelaars op het tempelplein, Hij weet  dat mensen hem naar het leven staan. Maar in al die dingen is Jezus niet alleen. God zorgt voor Hem. Vanuit die hemelse zorg laat Jezus ook zien hoe mensen voor elkaar kunnen zorgen. Bijvoorbeeld door met iemand te praten of door iemand eten te geven.
Zo zorgt God voor Jezus, zo zorgt Jezus voor mensen en zo kunnen wij ook voor elkaar zorgen.
Kijk voor foto's en verdere teksten op de afzonderlijke pagina (na die van de Kindernevendienst of kies uit het menu hierboven)


Vorming en Toerusting
Heilig Avondmaal
De eerstvolgende avond in het kader van Vorming en Toerusting gaat over hoe wij als gelovigen het Heilig Avondmaal beleven. Ik hoop dat u en jullie komen en dat u/jullie vertellen hoe u/jullie de Avondmaalsvieringen in onze kerk ervaren. Voor mij als pastor is het belangrijk om dit te weten te komen. Om de diensten waarin we Avondmaal vieren zo in te richten dat we er dichter bij God en dichter bij elkaar komen. Datum: maandag 19 februari. Tijd: 19.30 uur tot maximaal 21.30 uur. Plaats: De Hoeksteen. Vanaf 4 februari zullen in de Vorming en Toerusting hoek in De Hoeksteen A-4-tjes klaarliggen met daarop gespreksvragen die ons gesprek op gang kunnen brengen.
Ds. H. Kauffmann

Back to Basics
Op 19 maart (19.30) vervolgen we dan met de bespreking van een hoofdstuk uit het boek Back to Basics; geschreven om met elkaar nog weer eens voor ogen te krijgen waarom en waartoe we gemeente van de Heer zijn. In het Ouderlingenblad verschijnt telkens een samenvatting van een hoofdstuk; dat we gebruiken als leesmateriaal. Dat blijkt een goede manier.
Degenen die eeder zijn geweest zullen kunnen bevestigen dat het zinvolle avonden zijn waarop ook wordt nagedacht over de toekomst van gemeente-zijn in de komende jaren. Dus, ook ‘nieuwe’ belangstellenden zijn van harte welkom. 
Ds. H. Nagelhout  


FBlogo
* Gereformeerde Kerk
Werkgroep Oost-Europa
Ga voor het laatste nieuws naar de rubriek van de Commissies/Werkgroep Oost-Europa
Bijbelkring  Hoeksteen
We lezen altijd met het oog op het leven van alledag. De keuze is gemaakt dat we de 1e brief aan de gemeente van Korinthe gaan lezen. En uit het begin daarvan bleek al hoe actueel de woorden daar geschreven eigenlijk nog zijn. Wie belangstelling heeft kan uiteraard aansluiten.
De frequentie is eens in de twee weken,  aanvangom 10.00 uur. De koffie staat dan klaar!
Zie voor de eerstvolgende datum de agenda op deze website of de Kerkgroet

Kerkelijk Bureau
logo KBHet adres voor melding van geboorte, huwelijk, overlijden, verhuizing enz. is:
Kerkelijk Bureau, p/a J.M. Stalman-Peters, Schutselaan 9, 7741 AN Coevorden
Tel. : (op maandag van 19.00-20.00 uur) 0524-511570  
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Plastic doppen actie
De plastic doppen die op verschillende plaatsen verzameld worden gaan naar schoonmaakbedrijf Benjamins in Bergentheim.
De dopjes kunnen ingeleverd worden in De Hoeksteen
.
Anna Gommer