Middengroep poster kl
Klik op de afbeelding en scroll dan door de informatielogo VIABasistraining
‘Stilte vanuit Christelijke Bron’

‘Snel, snel, snel, vlug, vlug, vlug.’
‘Nog even dit, nog even dat’
‘Druk, druk, druk’

We rennen en jagen wat af in ons leven: volle agenda’s brengen ons van het één in het ander, en al multitaskend vullen we zelfs onze pauzes nog op met van alles en nog wat. Een stil rustmoment om even bij te tanken lijkt soms mijlenver weg in ons drukke leven, en toch…

luisteren naar het fluisterenIn de bijbel lezen we dat God de wereld schiep in zes dagen, en dat hij op de zevende dag rustte. Onze Maker rustte uit van het werk dat hij gedaan had. Ook lezen we verschillende keren dat Jezus zich afzonderde om bij zijn Vader te zijn. Jezus nam rust en tijd voor bezinning en dat deed Hij in… stilte!
Ook wij mogen stoppen met doen en tot rust komen in de stilte, bij onze Maker, onze Bron. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Hoe geef je stilte een plek in je drukke leven?
Tijdens de Stiltetraining van ViaVia krijg je suggesties aangeboden om stilte een werkelijke plek in je leven te geven. D.m.v. stilte-, aandacht- en meditatietraining krijg je handvatten aangeboden om te leren stoppen en werkelijk stil te worden.

Meer informatie over deze training, die op 6 dinsdagvonden in De Hoeksteen wordt gegeven, leest u in dit document. De eerste training vindt plaats op 14 februari.