Agenda

Kerkdiensten
Zondag 21 juli

Gezamenlijke dienst in de
Hervormde Kerk

Aanvang: 10.00 uur
Voorganger: 
Ds. J. Lambers-Niers
Organist: Johan Westerbeek

Bijeenkomsten/evenementen

16  juli
HOEKSTEEN
09.30 Koersbal, zaal 1


 

KERSTMIS
Een aantal verwijzingen naar websites die op de een of andere manier met Kerstmis te maken hebben

GoedeHerder


Knutselen en kleuren De bekende site van de kerk uit Apeldoorn biedt voor alle Christelijke feesten voor kinderen materialen en mogelijkheden, dus ook voor het Kerstfeest.

Wereld Feesten Almanak Een website waar ook over veel feesten informatie is te vinden. Op het gedeelte over Kerstmis staat niet alleen een beschrijving over ontstaan, gebruiken en het verloop ervan, maar ook is er een aantal korte verhalen voor kinderen te vinden.

Manuscripten
In de middeleeuwen werden handschriften verfraaid met prachtige afbeeldingen. De Kon. Bibliotheek heeft een aantal daarvan die betrekking hebben op het Kerstfeest, op de website gezet.

Maak je eigen kerststal :
Knutsel- en kleuractiviteit (bron: NBG/Alef) Download de knipvellen.

Kerstliederen
Op zoek naar teksten van (bekende) kerstliederen? U vindt ze hier:
Nederlandse teksten (speciaal kinderliedjes) Duitse teksten Engelse teksten Franse teksten


KerstfilmpjesPASEN Enkele verwijzingen naar websites die met Pasen te maken hebben

* Wat viert de kerk met... Pasen ?

op weg naar Pasen
* Op de site van de Wereldfeesten Almanak worden diverse aspecten van Pasen, kerkelijk en niet-kerkelijk, toegelicht. Ook op de site van de NOS staat een artikel dat ingaat op eettradities met Pasen: Waarom eten we eieren met Pasen ?

* Knutselplaten en kleurplaten over Pasen en Pinksteren

leeg graf

*
Paas-links: een overzicht van websites met onderwerpen die iets met Pasen, maar ook met eieren en paashazen te maken hebben.


BIJBEL 

Digitaal bladeren in oude bijbels

Juicht aarde: Op deze website kan met trefwoorden of bijbelteksten naar psalmen, gezangen en andere liederen gezocht kan worden.

Lijst van Bijbelse namen en plaatsen Als u bijvoorbeeld niet (meer) weet waar in De Bijbel melding wordt gemaakt van Keren Happuch of Rafa, dan is dit in deze lijst gemakkelijk op te zoeken.

Nederlands Bijbelgenootschap

Bijbel online: Ontdek wie God is en wat Hij met jou te maken heeft. Raadpleeg ook het onderdeel Thema's!GELOVEN

Missie Nederland: MissieNederland is een breed netwerk van honderden christelijke organisaties en plaatselijke gemeenten, zes kerkgenootschappen en vele betrokken individuen. Samen spannen we ons ten volle in om de Kerk te helpen haar missionaire roeping vorm te geven.

De gemeenschap van Taizé : Taizé ligt in Frankrijk, in het zuiden van Bourgondië. Daar stichtte frère Roger in 1940 een internationale, oecumenische gemeenschap. De broeders hebben zich voor het leven verbonden om materiële en geestelijke goederen te delen, om celibatair en in grote eenvoud te leven. Nu telt de gemeenschap van Taizé een honderdtal broeders, katholiek en van verschillende protestantse afkomst, uit meer dan vijfentwintig landen.

ZELF ZOEKEN NAAR SITES Er zijn vele links-verzamelingen op internet te vinden. Goede en minder goede. Hieronder vermelden we er een paar; volledig kunnen we nooit zijn.
Evangelie
Jezus

Kerken.com: informatie over o.a. boeken, liederen, columns & bijbelstudies, levensvragen en met een uitgebreid prekenarchief
Kerkgebouwen
Religie


KINDEREN

Bijbelse kleur- en knutselplaten: een uitgebreide site, met overzichten voor verschillende feesten

Nog een website waar je kleurplaten over Bijbelse onderwerpen kunt vinden: Bijbelkleurplaten

Kindermuseum: Een van de drie synagogen van het Joods Historisch museum is als ‘woning’ van de familie Hollander ingericht. In vijf kamers leren kinderen van alles over joodse gebruiken, maar vermoedelijk zullen ook veel volwassen begeleiders gegrepen worden door de wederwaardigheden van vader en moeder Hollander en hun drie kinderen.